OP VISITE ALS VAKANTIEBAANTJE!

Veel jongeren hebben een negatief beeld van ouderen. Ook als het gaat om werken in de ouderenzorg. Jo Visser fonds en Leyden Academy on Vitality and Ageing willen daar verandering in brengen door studenten Zorg & Welzijn op een laagdrempelige manier met ouderen in contact te brengen. Zo is het idee van op visite gaan ontstaan. Want volgens ons ligt de sleutel in ontmoetingen tussen jong en oud: in persoonlijk, gelijkwaardig contact ontstaat waardering en worden beelden bijgesteld.

Melanie – “Bij het afscheid gaf meneer A. mij plotseling een knuffel. Hij zei dat hij het erg naar zijn zin had gehad. Voor die waardering, daar doen wij het toch voor in de zorg?”

Zomer- en Herfstvisite
Tijdens de zomer- en de herfstvakantie zijn enkele studenten Zorg & Welzijn op bezoek gegaan bij mensen in diverse zorgorganisaties. Van gezellig een kopje koffie of thee drinken en babbelen, tot een ommetje maken en een boodschap doen, van een spelletje doen tot een tekening maken.

Nadeshda – “De bezoekjes aan de ouderen die ik heb bezocht waren open, kwetsbaar, waardevol en leerzaam.”

De volgende zorgorganisaties werkten mee: Topaz Haagweg/Thuiszorg, Zonnehuisgroep Vlaardingen/ Drieën-Huysen, Zonnehuisgroep Amstelgroep/De Luwte, Hilverzorg, wijkcentrum Camminghaburen/Kammeraat.

Wytske – “Ik heb met alle ouderen waar ik ben geweest geweldige ochtenden/middagen gehad, veel mee gelachen, ondernomen, maar ook goede en serieuze gesprekken gevoerd en dat doe ik nog steeds!”

Leuk en zinvol
Dat deze ontmoetingen door zowel de ouderen als de studenten enorm werden gewaardeerd blijkt wel uit hun reacties. Hieronder enkele ervaringen. Wil je alle verslagen lezen? Ga naar iklevensles.nl.

Nikki – “Vandaag heerlijke wandelingen gemaakt met de bewoners en vooral genoten van het mooie weer en hun vrolijke energie. Ik vind het knap dat wanneer ze er zo doorheen zitten, ze nog vol positieve energie zitten!”

Sietske – “Aan het begin van mijn studie riep ik dat ik nooit met ouderen zou willen werken. Mijn beeld is door de zomervisite echt totaal anders.”

Wilt u meer informatie over toekomstige visite projecten? Neem dan contact op via e-mail met Danielle Swart.

2017-11-29T22:04:08+01:0015 augustus 2016|