LEVENSLES

Onderwijsideeën voor betere ouderenzorg

We willen jong en oud met elkaar in contact brengen en zodoende begrip en bewustwording over elkaars wensen en behoeften vergroten. Onbekend maakt namelijk onbemind, terwijl intergenerationele ontmoetingen juist van enorm belang zijn en bovendien voor iedereen leerzaam en plezierig. Uitwisseling van mooie ideeën, activiteiten en lesprogramma’s om dit te stimuleren vindt plaats via de website iklevensles.nl.

Met Levensles willen we jong en oud uitdagen om met een frisse blik naar (werken in de) ouderen(zorg) te kijken. Het doel is drieledig:

  • positievere beeldvorming van jongeren over ouderen (en andersom);
  • onderwijsvernieuwing;
  • verbetering van de ouderenzorg.

Op de ideeënbank en de inspiratiepagina vindt uitwisseling van mooie ideeën, activiteiten en lesprogramma’s plaats. Laat je inspireren door de ideeën van anderen. Natuurlijk nodigen wij je van harte uit om een eigen idee in te zenden en uit te voeren. Zo helpen we elkaar vooruit, op weg naar gelukkig en gezond ouder worden.

Iets met aandacht doen en iemand in zijn waarde laten is een groot goed

Tonny Hanegraaf werkt als receptionist bij Sint Jozefoord in Nuland. Ze heeft vroeger de kunstacademie gedaan en heeft nu van haar werkgever de vrijheid gekregen om naast haar baan met bewoners te schilderen. De schilderijen brengen soms mooie gesprekken op gang en de verbondenheid tussen de aanwezigen is groot. Mensen voelen zich gezien en gehoord, zijn trots op zichzelf en ook op elkaar.

Daar gaat het bij dit soort initiatieven om: iemand in zijn waarde laten en iets met aandacht doen. Dat kan met schilderen, maar bijvoorbeeld ook met muziek maken, een spelletje doen, een wandeling maken of een boodschap doen.

2017-11-29T22:00:50+01:007 november 2017|