DINERDEBAT

Jo Visser fonds zet zich in voor beter onderwijs in de zorg voor ouderen

Op woensdag 8 november 2017 organiseert Vereniging Het Zonnehuis – nu stichting Jo Visser fonds – haar jaarlijkse Zonnehuis-dinerdebat in het Academiegebouw in Leiden. De deelnemers gaan met elkaar het debat aan over het thema ‘Vaardig jong, waardig oud’, onder leiding van presentatrice Jacobine Geel.

Waardigheid van leven
Hoe combineer je huidige trends in zorg en welzijn met traditioneel gedachtegoed dat actief bijdraagt aan waardigheid van leven? De tafelspeeches van prof.dr. Henk Nies, buitengewoon hoogleraar Waardigheid van leven aan de VU en prof.dr. Joris Slaets, hoogleraar Ouderengeneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen zullen hier op in gaan en zullen de opmaat zijn voor een debat tussen jong en oud. Dit alles onder leiding van Jacobine Geel, programmamaakster en voorzitter van GGZ-Nederland.

Gedachtegoed
Tijdens het debat wordt ook traditiegetrouw de Jo Visser award uitreikt. Als boegbeeld is Jo Visser het gezicht van de noodzaak tot verbetering van het onderwijs in de zorg voor ouderen en het stimuleren van waardevolle ontmoetingen tussen jong en oud. Waarden als zingeving, betekenisvolle ontmoetingen en vernieuwing dragen hieraan bij. Als ideële organisatie zet de vereniging zich sinds 24 mei 1921 in voor de waardigheid van het leven van kwetsbare ouderen met een verminderde regie (of verlies aan regie) over het eigen leven. Na 96 jaar is Vereniging Het Zonnehuis omgezet in een stichting. De actieve inbreng van de leden en donateurs loopt al enige jaren sterk terug, waardoor inspraak in en medewerking aan het gevoerde beleid achterbleef.

De nieuwe stichting Jo Visser fonds ondersteunt projecten die bijdragen aan meer kennis en betere beeldvorming over (werken in de) ouderen(zorg), evenals een bijzondere leerstoel aan de VU over waardigheid van leven van kwetsbare ouderen. Jo Visser fonds werkt nauw samen met kenniscentrum Leyden Academy on Vitality and Ageing  aan gezamenlijke speerpunten als het verbeteren van onderwijs voor (toekomstige) zorgprofessionals, het verbeteren van de beeldvorming van de ouderenzorg en het toepassen van wetenschappelijk onderzoek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Danielle Swart, manager: 071-5240960, swart@jovisserfonds.nl