SENIOR-COACHING

Jong geleerd is oud gedaan. Toch benutten we de jarenlange kennis en ervaring van senior zorgprofessionals vaak niet bij het inspireren van jongeren om voor ouderenzorg te kiezen. Met senior-coach willen we jongeren begeleiden bij de waardevolle ontmoetingen met ouderen en hun leervragen. Denk hierbij niet alleen aan praktische vaardigheden, maar juist aan het belang van tijd en aandacht voor elkaar.

Het initiatief ‘Senior-coaching’ biedt ervaren krachten de kans om hun kennis en ervaring in te zetten om jonge (toekomstige) zorgprofessionals te begeleiden op de werkvloer. Niet als klusje erbij maar juist als extra functie om de begeleiding van stagiaires en jonge zorgprofessionals beter op te pakken.  Deze omscholing biedt ook kansen om ervaren kracht duurzaam in te zetten. Op deze manier wordt de beeldvorming over (werken in de) ouderen(zorg) op een positieve manier veranderd.

Stem daarom voor 2 april 2018 op senior-coaching en draag bij aan betere begeleiding van stagiaires.

Ben je zorgondernemer en wil je dit initiatief in de praktijk uitproberen? Laat dan een reactie achter op Broedplaats van PGGM&CO en help collega’s langer inzetbaar te maken door hen senior-coach te maken!

Voor meer informatie kunt u terecht bij Daniëlle Swart, manager Jo Visser fonds.

Senior-coaching is een initiatief van Jo Visser fonds en Leyden Academy on Vitality and Aging.