Muzikale Ontmoetingen tijdens Wereld Alzheimer Dag
Ontmoetingen tussen jong en oud en het leren kennen van elkaars leefwerelden zijn belangrijk in een mensenleven. Het kan eenzaamheid doorbreken en het geluksgevoel vergroten! Om die reden zijn In diverse dorpen en steden Care&Culture Koren gestart. In het Care&Culture Koor zingen zoveel mogelijk generaties met elkaar samen. Oudere- en jongere mensen, mensen met of zonder dementie, familie, (school)kinderen, verpleeghuisbewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die verder wil meedoen deze koren zingen oudere- en jongere mensen met of zonder dementie samen. Zij worden begeleid door professionals.

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Het Care&Culture Koor vraagt hier op middels optredens in Heerlen, Amersfoort, Urk en Haarlem aandacht voor. Als afsluiting is er een grootse slotpresentatie op 21 september in de foyer van het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Met onder andere Marjan Berk en Jules van Hessen. Een ludieke opening van het concert vormt de aankomst van (een deel van) het zingend jong en oud koor. Dit koor komt aanvaren door de grachten van Amsterdam!

  • Maandag 17 september 14.00 uur: Care&Culture Koor samen met Afasiekoor Beweging 3.0, woonzorgcentrum Nijenstede, Heiligenbergerweg 84, Amersfoort.
  • Donderdag 20 september 15.00 uur: Care&Culture Koor samen met Urker Mannenkoor, Urker Mondorgelclub en Urker muziekschool, zalencentrum Irene, Wijk 8-85, Urk.
  • Donderdag 20 september 13.30 uur: Care&Culture Koor samen met ouderenbigband Het Haarlems Dansorkest en de Wereldmuziekschool, woonzorgcentrum Schalkweide, Floris van Adrichemlaan 15, Haarlem.
  • Vrijdag 21 september 14.00 uur: grootse slotpresentatie samen met professionals van Nationale Opera & Ballet, Jules van Hessen en Marjan Berk in de foyer van Nationale Opera & Ballet, Amstel 3, Amsterdam.

Bekijk hier het filmpje dat is gemaakt van de voorbereidingen en het grootse optreden tijdens Wereld Alzheimer Dag!

Deelname 2019
We zijn nu al op zoek naar (nieuwe) betrokken organisaties om in 2019 een nog sterkere beweging op gang te brengen. Een aanvullend of anderszins mooi idee? Laat het ons weten via contact@melmanproducties.nl! Kijk voor meer informatie op www.melmanproducties.nl.