Jo Visser award voor boegbeeld waarde-vol zorgonderwijs

Tijdens het landelijke congres Een Nieuwe Generatie Ouderenzorg in het NBC te Nieuwegein is de jaarlijkse Jo Visser award uitgereikt aan Mieke Hollander, aanjager en projectleider van ‘Radicale vernieuwing waarde-vol onderwijs’. Het Jo Visser fonds reikt een wisselbokaal met een geldprijs van 5.000 euro uit aan mensen die zich op een positieve manier onderscheiden en bijdragen aan betere kennis en beeldvorming over (werken in de) ouderen(zorg).

Met dank aan Lis Leijser Photography

Voorzitter Jenneke van Pijpen en oud-bestuurslid Trudie Siegerink reikten de prijs uit aan een verraste Mieke Hollander. Jenneke van Pijpen noemde Mieke een voorbeeld van iemand die zich net als boegbeeld Jo Visser niet klein laat krijgen bij tegenslag en zich met hart en ziel inzet voor de kwetsbare mens om wie het uiteindelijk draait. Iemand die het lef heeft om haar eigen mening te laten horen en als het moet zelf op de bres gaat om te laten zien hoe het beter kan. Door haar achtergrond als verpleegkundige en onderwijsexpert kan Mieke zich als geen ander verplaatsen in de dagelijkse praktijk en weet zij welke kennis en vaardigheden nodig zijn voor een waardevolle zorgprofessional. Samen met LOC Zeggenschap in Zorg leert zij jonge mensen wat ‘waarden’ zijn en hoe je kunt leren oog te hebben voor de waarde en waarden van anderen.

De Jo Visser award is bedoeld om het gedachtegoed van oprichtster Jo Visser te eren en is dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De wisselbokaal in de vorm van een pauw staat voor trots en waardigheid en gaat gepaard met een geldprijs van 5.000 euro. Hiermee kan de prijswinnaar een project ondersteunen dat bijdraagt aan beter kennis en beeldvorming over (werken in de) ouderenzorg.

Sinds 2012 wordt jaarlijks de Jo Visser award uitgereikt. Het bestuur van het Jo Visser fonds nomineert kandidaten voor de Jo Visser award. De uiteindelijke prijswinnaars worden in november bekendgemaakt en gedurende een jaar benoemd tot ambassadeur Waardige zorg. De nieuwe ambassadeur ontvangt het wisselbeeld. De daarbij horende geldprijs van 5.000 euro dient te worden besteed aan een project dat bijdraagt aan het gedachtegoed van het Jo Visser fonds.