KOM IN BEWEGING

Dansen en aanraken als medicijn

Afgelopen maandag organiseerde Melman Producties, onder andere in samenwerking met Leyden Academy en het Jo Visser fonds een actieve dans- en beweegmiddag rondom vernieuwende communicatievormen in de (ouderen)zorg. Tijdens deze middag in de Stadsgehoorzaal in Leiden stonden workshops en informatie rondom de dansprogramma’s van Dance for Health en HuidHonger centraal. Daarnaast was er een paneldiscussie ‘Brains in beweging’ met oris Slaets (Leyden Academy), Ageeth Ouwehand (Beweging 3.0), Ronnie van Diemen (IGJ), studenten RVWO® en docenten uit zorg en onderwijs. Tot slot riep bijzonder hoogleraar Jet Bussemaker (LUMC-Campus Den Haag) op om ons te richten om meer liefdevolle en persoonsgerichte zorg. Niet alleen zal dat het werkplezier van de professionals vergroten, maar ook het leefplezier van bewoners.

Klik hier voor het artikel ‘Dansen en aanraken als medicijn’ van Annemarie de Jong dat vandaag in het Leids Dagblad verscheen.