100 jaar Jo Visser fonds 2021

Jo Visser fonds en UP! starten bijzondere samenwerking

Zoals we vandaag de dag een app-je sturen om elkaar sterkte en beterschap te wensen, zo was het lang geleden gebruikelijk om chronisch zieken troostbrieven te sturen. Jo Visser was een van de schrijfsters van deze brieven. Ze ontdekte dat er in de reguliere zorg geen plaats was voor mensen die lang ziek zijn. Jo Visser was een daadkrachtige vrouw en stond in 1921 – naar verluidt met een startkapitaal van 5 stuivers – aan de wieg van een lange geschiedenis van zorg voor langdurig zieken in eigen Zonnehuizen.

Het Jo Visser fonds presenteert in samenwerking met UP! vanaf januari 2021 een kijkje in het leven van 10 hedendaagse ouderen, die – net als Jo Visser – ingrijpende levensgebeurtenissen zien als een kans voor verandering van koers. Met deze podcastserie willen we een breed publiek inspireren en bemoedigen. De verhalen laten zien dat het leven nu eenmaal uitdagingen met zich meebrengt en dat een ieder daar op geheel eigen wijze invulling aan geeft. 

Bent u die oudere met een interessant verhaal of kent u iemand? Laat het ons vooral weten. Stuur een mailtje naar willempje@upinnederland.nl of bel met 06 17 17 62 82.

www.jovisserfonds.nl

www.upinnederland.nl