Honderd jaar actief voor de waardigheid van kwetsbare ouderen

Het Jo Visser fonds is ontstaan als particulier initiatief met een geestelijk en sociaal uitgangspunt. In 1921 opgericht door enkele voortrekkers uit het initiatief ‘Zonnewende’; een correspondentiekring van leden die zich bekommerden om de toestand van langdurig zieken in Nederland. Hun droom was het realiseren van een eigen tehuis, zodat deze mensen een plek hadden om te verblijven.

Nu, honderd jaar later, zet deze ideële organisatie zich nog steeds in voor de waardigheid van het leven van kwetsbare ouderen met een verminderde regie over het eigen leven. Waarden als solidariteit, zingeving en gemeenschapsvorming zijn hierbij leidend. Met samenwerkingspartners, waaronder Leyden Academy on Vitality and Ageing, zet het Jo Visser fonds zich onder andere in voor het verbeteren van onderwijs voor (toekomstige) zorgprofessionals, het verbeteren van de beeldvorming van de ouderenzorg en het toepassen van wetenschappelijk onderzoek.