PODCAST TOEN & NU

Een podcast met bemoedigende verhalen van ouderen

Welkom op de pagina van TOEN & NU, een podcast over ouderen die door een ingrijpende gebeurtenis in hun leven de toekomst somber in zagen. Diezelfde gebeurtenis bracht hen echter een nieuwe koers met verrassende vergezichten. Hoe dan? Dat hoort u in deze podcast. TOEN & NU is gemaakt ter ere van JO VISSER, die 100 jaar geleden met haar brieven mensen moed in sprak als het leven tegenzat. Haar inspirerende gedachtegoed van toen herkent u in de verhalen van nu. TOEN & NU is gemaakt door UP! in Nederland in opdracht van het Jo Visser fonds in samenwerking met verschillende Zonnehuizen, waar het tot op de dag van vandaag draait om liefdevolle zorg.

Toelichting aflevering 1:
Mieke (78) vertelt, samen met theatermaker Jetty Mathurin, hoe haar leven een onverwachtse wending neemt als haar tweelingzus er niet meer is.

“Omdat Fem bestond, wist ik altijd dat zij er onvoorwaardelijk voor me was.”

Mieke (1942) uit Velp groeit op in de Zaanstreek in een gereformeerd gezin. Ze is een deel van een tweeling. Dat is vooral in haar kinderjaren soms lastig, want ze wordt altijd als de tweeling gezien, nooit als Mieke. Maar haar tweelingzus is tegelijkertijd ook de belangrijkste persoon in haar leven. Mieke wordt daar genadeloos mee geconfronteerd als haar zus plotseling overlijdt.