PODCAST TOEN & NU

Een podcast met bemoedigende verhalen van ouderen

Welkom op de pagina van TOEN & NU, een podcast over ouderen die door een ingrijpende gebeurtenis in hun leven de toekomst somber in zagen. Diezelfde gebeurtenis bracht hen echter een nieuwe koers met verrassende vergezichten. Hoe dan? Dat hoort u in deze podcast. TOEN & NU is gemaakt ter ere van JO VISSER, die 100 jaar geleden met haar brieven mensen moed in sprak als het leven tegenzat. Haar inspirerende gedachtegoed van toen herkent u in de verhalen van nu. TOEN & NU is gemaakt door UP! in Nederland in opdracht van het Jo Visser fonds in samenwerking met verschillende Zonnehuizen, waar het tot op de dag van vandaag draait om liefdevolle zorg.

Toelichting aflevering 2: 

De wortels van Sjef van Bommel (1943) liggen in Tilburg. Alles en iedereen om het ondernemersgezin Van Bommel heen is katholiek en zo wordt Sjef ook opgevoed. Wanneer hij halverwege de 20 zijn grote liefde ontmoet veranderen zijn leven en de verhoudingen binnen het gezin compleet. Inmiddels is Sjef na een lang leven samen met zijn partner Thom sinds bijna 15 jaar alleen. In de tweede aflevering van TOEN & NU blikt Sjef terug op zijn levenslange, intense, maar ook deels verborgen relatie en de laatste jaren waarin zijn partner Thom leed aan dementie. Hij schreef er een boek over.

“Als iemand waar je helemaal gek op bent dreigt te verdwijnen – en dat zag ik gewoon gebeuren – dan wordt je er nóg gekker op. Zo werkte het bij mij.”

Op 78-jarige leeftijd begint Sjef zich wat ontspannener te voelen en beseft hij dat het de moeite waard is dat hij er nog is.