100 jaar Jo Visser fonds

Geschiedenis Jo Visser vastgelegd in videofilm

Vandaag precies 100 jaar geleden begon onze geschiedenis. Met zeven stuivers (15 eurocent) richtte Jo Visser op 24 mei 1921 Vereniging Het Zonnehuis op. Zij werd zelf een tijdlang verpleegd toen ze een longziekte had, maar verpleeghuiszorg was er toen alleen voor rijke mensen. Zo kwam zij op het idee om Zonnehuizen te stichten. De huidige Zonnehuizen en haar medewerkers zijn haar ‘nazaten’. Of zij nu in de wijk werken of in een van de Zonnehuizen, of cliënten ondersteunen met dagbesteding: zij delen met elkaar een ontstaansgeschiedenis die begon bij haar, een ambitieuze vrouw die zich hard maakte voor de levenskwaliteit van kwetsbare ouderen.

Zonnehuisgroep Amstelland viert een jaar lang dit bijzondere jubileum. De ‘Raad van 100’, met twintig collega’s, twee bewoners, een mantelzorger en een vrijwilliger, heeft een mooi programma samengesteld voor een jaar lang feest voor iedereen. Hun jubileum begint vandaag op 24 mei 2021 met de premiere van hun geschiedenisfilm Zonnehuisgroep Amstelland 100 jaar.