Arts & Health festival

Premiere docu ‘I found you’ over dansen met Parkinson

Op 20 en 21 juni 2022 organiseren Leyden Academy en het Jo Visser fonds het Arts & Health Festival met de focus op Dans & Gezondheid. Samen met dansers, zorg- en welzijnsprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers, docenten, fondsen en internationale gasten besteden we aandacht aan de waarde en werkzame mechanismen van dans en gezondheid. Het gaat hierbij zowel over dans voor ouderen als voor professionals in de zorg.

Programmaonderdelen
Dit participatieve en cross-disciplinaire festival wil de beweging van kunst in de zorg in Nederland stimuleren en mensen samenbrengen. Vanwege het kleinschalige karakter is het aanmelden voor de diverse activiteiten van belang. Aanmelden kan op de pagina’s van onderstaande programmaonderdelen:

  • Ervaar-workshop ‘The Clinic’: dansen in strijd tegen compassiemoeheid op maandag 20 juni van 09.30-13.30 uur (= reeds vol) en op dinsdag 21 juni van 10.00-12.30 uur, Poortgebouw in Leiden
  • Research seminar on participatory arts-based research in Dance & Health op maandag 20 juni van 13.30-17.00 uur, Poortgebouw in Leiden (= reeds vol)
  • Symposium Dance & Health: Reflect on the past, dialogue about today & envision the future op dinsdag 21 juni van 13.30-17.30, Imperium Theater in Leiden.
    Premiere korte docu ‘I found you’ met toelichting door Marc Vlemmix en Rosan Chinnoe.

Over de initiatiefnemers
Het Jo Visser fonds steunt duurzame vernieuwing in de zorg voor ouderen, via onderzoek, onderwijsprojecten en waardevolle ontmoetingen tussen jong en oud. Nadruk op welzijn en praktijkgericht leren staat hierbij voorop. Leyden Academy beweegt zich al jaren in het participatieve onderzoek naar rondom Arts & Health en is betrokken bij diverse onderzoeken waar dans en andere kunstvormen centraal staan.

Deel dit artikel