ONZE PARTNERS

Leyden Academy on Vitality and Ageing
Het Jo Visser fonds en Leyden Academy on Vitality and Ageing zijn in 2012 een samenwerking aangegaan om hun netwerk en krachten te bundelen en de kennis en beeldvorming over (werken in de) ouderen(zorg) te verbeteren. Via een jaarlijkse gift worden (onderzoeks)projecten mede mogelijk gemaakt die vallen onder het thema Verbonden: te weten beeldvorming, intergenerationele ontmoetingen en onderwijsvernieuwing. Op 24 mei 2022 wordt de samenwerking verlengd tot 2025.

VU Amsterdam en Vilans
Het Jo Visser fonds heeft vanuit haar 100-jarige historie nauwe banden met diverse academische netwerken en universiteiten. In 2023 eindigt de bijzondere leerstoel Organisatie en beleid van zorg die samen met de VU Amsterdam en kenniscentrum Vilans meer dan een decennium bezet is geweest. Dit geldt ook voor de bijzondere leerstoel Richtlijnontwikkeling voor diagnostiek en therapie bij hersenaandoeningen aan de VU die van 2002 tot 2012 door rechtsvoorganger Vereniging Het Zonnehuis is gefinancierd.

Pleindoneren
Sinds 2020 is het Jo Visser fonds partner van community Pleindoneren; opgericht  door stichting Else. Samen willen zij maatschappelijke impact maken door het delen van kennis, talent en financiële bijdragen. Het samenbrengen van mensen en het bundelen van hun krachten via een sociale community. Het Jo Visser fonds steunt met vouchers vernieuwende initiatieven tussen jong en oud.

UP!
Op 16 februari 2022 is het eerste podcastplatform gelanceerd met verhalen die ertoe doen over ouder worden. De Luistermap is een  initiatief van ouderenplatform UP! Nederland, het Jo Visser fonds en Leyden Academy. UP! brengt met publieksprogramma’s ouderen met elkaar in gesprek over persoonlijke en schurende onderwerpen, het Jo Visser fonds stimuleert innovatie in de zorg en Leyden Academy doet wetenschappelijk onderzoek naar vitaal en betekenisvol ouder worden. Klik hier voor het NRC-interview met UP!-oprichter Alet Klarenbeek en luisteraar Petra van Smeden.

Deel dit artikel