LEYDS LINTJE

Ambassadeur DansPark

José Elshof (80 jaar) heeft het eerste Leydse Lintje ontvangen voor haar inzet om dans voor mensen met een bewegingsuitdaging zoals Parkinson en MS te stimuleren. José is ervaringsdeskundige en heeft, samen met Leyden Academy on Vitality and Ageing, DansPark in Leiden mede mogelijk gemaakt. Lees hier meer.

Met het Leydse Lintje willen Leyden Academy en het Jo Visser fonds hun betrokkenheid en waardering tonen voor bijzondere initiatieven op het gebied van kunst in de zorg. De uitreiking vond plaats tijdens het eerste Arts & Health Festival dat op 21 juni 2022 plaatsvond in het Imperium theater in Leiden. Het Leydse Lintje is ontworpen door kunstenares Charlotte Molenaar uit Driebergen-Rijssenburg. Zij ontwerpt buitengewone accessoires van wol, zijde en vintagestoffen.

Ambassadeur Tour d’Amour

Voor het tweede jaar op rij werd het Leydse Lintje uitgereikt. Magda Römgens (86 jaar) is de gelukkige en zichtbaar ontroerde ontvanger van een regenboogkleurende rozet. Römgens kreeg op 23 juni 2023 het lintje door wethouder Fleur Spijker tijdens ons symposium ‘The Art of Belonging’ opgespeld. Römgens zet zich in voor ‘regenboogmensen’ in verpleeghuizen, opdat ze vanwege uitsluiting niet terug ‘de kast’ ingaan. “Wat een eer. Het feit dat ik als oudere actief en maatschappelijk betrokken kan blijven, is een voorrecht en het levert veel voldoening op. Dat waar ik me voor inzet past heel goed bij het thema belonging, we moeten elkaar de ruimte geven om te zijn wie we willen zijn”, aldus de kersverse rozetdrager. Lees hier meer.